8 Kasım 2007 Perşembe

Gümüşhane Karaca Mağarası

Gümüşhane'deki Karaca Mağarası'na daha çok turist çekmek için gerekli düzenlemeler yapılıyor.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Dilek ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reşat Sümerkan ile incelemelerde bulundu.

Dalmaz, ışıklandırma sistemindeki tadilat çalışmalarını kontrol etmek için mağaraya geldiklerini açıkladı.

Daha önce yapılan ışıklandırmada, aşırı ısı veren armatürler kullanıldığına değinen Dalmaz, en az ısı veren armatürlerle ışıklandırma yapmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Karaca Mağarası'na daha çok turist çekmek için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını vurgulayan Vali Dalmaz, "mağaraya ulaşım konusundaki çalışmalarımız da hızla sürüyor. Tur otobüslerinin rahatlıkla çıkabileceği yol yapım çalışması devam ediyor" dedi.

Mağarada 100 bin turisti ağırlamayı hedeflediklerini belirten Gümüşhane Valisi Dalmaz, Akçakale Damlataşı Mağarası hakkında öğretim üyelerinin katkılarıyla hazırladıkları son raporları Kültür veTurizm Bakanlığı'na gönderdiklerini de açıkladı.

Dalmaz, ''en kısa zamanda orayı da turizmin hizmetine kazandırmayı düşünüyoruz. Onay geldiği andan itibaren elektrik ve platform projesi ile birlikte orayı bu yaz hizmete açmaya çalışacağız'' dedi.

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Dilek ise alternatif turizmin başında mağara turizminin geldiğini belirtti.

Dilek, ''Türkiye diğer Akdeniz ülkelerine göre bu bakımdan şanslı bir ülkedir. Karaca Mağarası, ülkemizde turizme açılan ve ses getiren mağaraların başında gelir. Bu mağarayla birlikte Akçakale Mağarası ve Bayburt yöresindeki mağaraların devreye girmesi, buraya gelecek binlerce turistin en az bir-iki gün daha konaklamalarını sağlayacaktır'' dedi.

Hiç yorum yok: